Strešne konstrukcije

Nudimo vam kvalitetno izdelavo vseh vrst strešnih konstrukcij. Strešne konstrukcije lahko postavimo mi, lahko pa vam jo le skrojimo na CNC liniji – označimo vse dele lesene konstrukcije in jo postavite sami in s tem prihranite denar.

"Montaža je potekala gladko in strokovno. Vidi se, da so izkušeni na tem področju. Znali so mi tudi pravilno svetovati pri izbiri kritine.​"
Maks Jenko
Zadovoljna stranka

Ostrešja

Ostrešja izdelujemo večinoma iz kombinacije dolžinsko lepljenega lesa in masive, ali iz kombinacije dolžinsko lepljenega lesa in lamelno lepljenega lesa. Odvisno od želja naročnika in statičnih zahtev.

 

Proces in izvedba

Kot vsako konstrukcijo, tako tudi ostrešje najprej izrišemo v CAD/CAM programu Dietrich’s, kjer stranka lahko v 3d obliki točno vidi, kako bo konstrukcija izgledala. Na podlagi kosovnice nato skrojimo konstrukcijski les na računalniško vodenem stroju, transportiramo do gradbišča in izvedemo montažo ostrešja.

Na željo naročnika lahko streho izvedemo na ključ. To pomeni, da poleg ostrešja izvedemo še zračni kanal, krovska in kleparska dela.

Sicer se same izvedbe streh lahko nekoliko razlikujejo, neka klasična izvedba pa pomeni, da na konstrukcijo ostrešja namestimo 3,5cm debele lesno vlaknene plošče, ki poleg izolacije služijo kot sekundarna kritina, poleg tega so tudi paropropustne. Na plošče se lahko dodatno namesti paropropustna folija, nato se namontirajo vzdolžne in prečne letve, da se izvede zračni kanal. Na koncu se položi kritina, zaključke pa se obdela s kleparskimi izdelki.

Cena strešne konstrukcije oziroma ostrešja, je predvsem odvisna od porabe in izbire materiala (KVH, BSH, masiva) ter od zahtevnosti oblike.

Zaradi velikega povpraševanja, stranke naprošamo, da nam ob poslanem povpraševanju po e-mailu (info@konstrukcije-lap.si), pošljejo še načrt ali skico željenega objekta oziroma produkta s točnimi ali približnimi dimenzijami in fotografijo lokacije, kjer bi radi objekt ali produkt postavili. Tako si bomo lažje predstavljali vaše želje in vam hitreje pripravili okvirno ponudbo. V kolikor vam bo naša ponudba sprejemljiva, se bomo dogovorili za ogled in izmere na lokaciji in nato za izris željenega objekta oziroma produkta.

Sledi najnovejšim gradbenim trendom!