Nadstreški, terase in vrtne hiške

Če potrebujete nadstrešek za avto, nadstrešek za teraso, pergolo, paviljon ali vrtno hiško, smo pravi naslov za vas. Po Sloveniji in sosednjih državah smo uspešno izvedli že mnogo večjih in manjših nadstreškov in podobnih produktov.

Za gradnjo lesenega nadstreška, terase, paviljona ali vrtne hiške lahko izbirate med masivnim in lepljenim smrekovim lesom. Za pergole pa večinoma uporabljamo macesnov les. Pergole so v osnovi bolj izpostavljene dežju in ostalim vremenskim vplivom, zato se za pergole uporablja macesnov les, ki je odpornejši od smrekovega lesa.

"Dobro zasnovan leseni nadstrešek lahko bistveno pripomore k esteskemu izgledu same stavbe.​"
Anže Lap s.p.
Lesni konstrukter

Izbira ustreznega lesa

Za vidne konstrukcije pod katere spadajo nadstreški, pergole in paviljoni večinoma uporabljamo kombinacijo lamelno lepljenega lesa in dolžinsko lepljenega lesa. Masiva se pri nadstreških oziroma pri vidnih konstrukcijah praktično ne uporablja več, iz razloga ker je pri masivi verjetnost razpok in deformacije lesa, kar lahko skazi podobo nadstreška.

Nekateri se kljub temu odločajo za nadstreške iz masivnega lesa, zaradi nižje cene, oziroma ker jim ponudnik ponudi samo to možnost, vendar se ta odločitev velikokrat, ob pogleda na razpokan steber, ali deformiran špirovec, izkaže kot napačna odločitev.

 

Projektiranje in izvedba

Za vsak nadstrešek najprej naredimo izmere na lokaciji. Nato naredimo izris v programu, kjer stranka lahko vidi 3d obliko načrtovanega nadstreška. Nato gre les v krojenje na računalniško voden stroj, kjer se vsak element konstrukcije posebej obdela s precizno natančnostjo. To nam omogoča, da je končen rezultat kvalitetno narejen nadstrešek, brez odstopanj od 3d načrtov. Nadstrešek vam lahko naredimo na ključ, to pomeni, da poleg konstrukcije izvedemo tudi kritino in kleparske zaključke.

Zaradi velikega povpraševanja, stranke naprošamo, da nam ob poslanem povpraševanju po e-mailu (info@konstrukcije-lap.si), pošljejo še načrt ali skico željenega objekta oziroma produkta s točnimi ali približnimi dimenzijami in fotografijo lokacije, kjer bi radi objekt ali produkt postavili. Tako si bomo lažje predstavljali vaše želje in vam hitreje pripravili okvirno ponudbo. V kolikor vam bo naša ponudba sprejemljiva, se bomo dogovorili za ogled in izmere na lokaciji in nato za izris željenega objekta oziroma produkta.

Oglejte si galerijo naših nadstreškov, teras in vrtnih hišk

Sledi najnovejšim gradbenim trendom!