Les in obdelava

V našem podjetju vam nudimo kvalitetno in natančno CNC krojenje lesa po vaših željah.

Za krojenje lesa uporabljamo računalniško vodeno linijo (CNC) znamke Hundegger, ki zagotavlja milimetersko natančno krojenje. Za CNC krojenje ali izrez lesenih konstrukcij se večinoma odločajo razna gradbena in projektantska podjetja, saj si zaradi našega hitrega in natančnega krojenja optimizirajo stroške same gradnje. Naše CNC krojenje je posebej prilagojeno strankam, ki si želijo lesene konstrukcije postaviti sami, saj vsak kos, ki je skrojen na CNC liniji posebej označimo in sortiramo tako, da je montaža kar se le da hitra in učinkovita.

Montaža je potekala gladko in strokovno. Vidi se, da so izkušeni na tem področju. Znali so mi tudi pravilno svetovati pri izbiri kritine.
Maks Jenko
Zadovoljna stranka

CNC Krojenje lesa

Poleg tega, da smo eno prvih podjetij v Sloveniji, ki je nudilo računalniško voden razrez lesenih konstrukcij so naša prednost tudi odlične prometne povezave do naših delavniških prostorov, ter zelo velike skladiščne zmogljivosti.

 Za CNC krojenje strešnih konstrukcij, nadstreškov in podobnih konstrukcij potrebujemo le predizmere iz mesta (objekta), kjer naj bi se postavila konstrukcija. Lahko jih izvedemo mi, ali pa nam jih prinesete vi.

Za CNC krojenje montažnih hiš oz. skeletnih konstrukcij, pa potrebujemo PZI (PGD) načrt.

Konstrukcijski les

Konstrukcijski les, ki ga uporabljamo delimo v tri različne vrste:

1. Masiva

ali masiven les je les, ki je svež ali sušen na zraku. Lahko se uporablja za nadaljno obdelavo (lepljen les, profiliran les) ali pa za direktno vgradnjo, kjer estetski izgled ni pomemben (letve za strešnike, deske, tramovi …). Ker ni termično obdelan se ga pred vgradnjo impregnira.

 

2. KVH

je registrirano ime za dolžinsko spojen les. Je termično obdelan les, njegova vsebnost vlage je med 15% in 20%. KVH je skrbno sortiran les, ima ločeno srce oz. sredico, saj je s tem možnost krivljenja in pokanja lesa zmanjšana na minimum. Uporablja se predvsem kot element v konstrukciji montažnih hiš in pri ostalih lesenih konstrukcijah, kjer je pomembna vsebnost vlage v lesu.

 

3. BSH

je registrirano ime za lameliran lepljen les. Lepljen je iz masivnih lamel (plohov), ki so termično obdelane in sortirane. Dobavljiv je v vidni in nevidni kvaliteti. Uporablja se povsod tam, kjer je pomemben estetski izgled in kjer so večje statične obremenitve.

Zaradi velikega povpraševanja, stranke naprošamo, da nam ob poslanem povpraševanju po e-mailu (info@konstrukcije-lap.si), pošljejo še načrt ali skico željenega objekta oziroma produkta s točnimi ali približnimi dimenzijami in fotografijo lokacije, kjer bi radi objekt ali produkt postavili. Tako si bomo lažje predstavljali vaše želje in vam hitreje pripravili okvirno ponudbo. V kolikor vam bo naša ponudba sprejemljiva, se bomo dogovorili za ogled in izmere na lokaciji in nato za izris željenega objekta oziroma produkta.

Oglejte si galerijo obdelave lesa

Sledi najnovejšim gradbenim trendom!