Lesene strešne konstrukcije

Nudimo vam kvalitetno izdelavo vseh vrst strešnih konstrukcij. Strešne konstrukcije lahko postavimo mi, lahko pa vam jo le skrojimo na CNC liniji – označimo vse dele lesene konstrukcije in jo postavite sami in s tem prihranite denar.

 

Ostrešja izdelujemo večinoma iz kombinacije dolžinsko lepljenega lesa in masive, ali iz kombinacije dolžinsko lepljenega lesa in lamelno lepljenega lesa. Odvisno od želja naročnika in statičnih zahtev.

 

Kot vsako konstrukcijo, tako tudi ostrešje najprej izrišemo v CAD/CAM programu Dietrich’s, kjer stranka lahko v 3d obliki točno vidi, kako bo konstrukcija izgledala. Na podlagi kosovnice nato skrojimo konstrukcijski les na računalniško vodenem stroju, transportiramo do gradbišča in izvedemo montažo ostrešja.

 

Na željo naročnika lahko streho izvedemo na ključ. To pomeni, da poleg ostrešja izvedemo še zračni kanal, krovska in kleparska dela.

Sicer se same izvedbe streh lahko nekoliko razlikujejo, neka klasična izvedba pa pomeni, da na konstrukcijo ostrešja namestimo 3,5cm debele lesno vlaknene plošče, ki poleg izolacije služijo kot sekundarna kritina, poleg tega so tudi paropropustne. Na plošče se lahko dodatno namesti paropropustna folija, nato se namontirajo vzdolžne in prečne letve, da se izvede zračni kanal. Na koncu se položi kritina, zaključke pa se obdela s kleparskimi izdelki.

 

 


Cena strešne konstrukcije oziroma ostrešja, je predvsem odvisna od porabe in izbire materiala (KVH, BSH, masiva) ter od zahtevnosti oblike.

Strešna konstrukcija


Imamo večletne izkušnje in za nami je že mnogo različnih projektov; večjih in manjših kakor tudi manj in bolj zahtevnih. Spodaj si lahko ogledate le nekatere referenčne izvedbe strešnih konstrukcij.